Roofvogels en uilen button vrienden web
button vrienden web

Over ons

Erkende valkeniers met een passie voor Roofvogels en Uilen

Wij zijn beide door het ministerie erkend valkenier en zijn in het bezit van onze valkeniersakte. Hier gaat een opleiding van 2 jaar aan vooraf. Nederland telt maximaal 200 valkeniers waar wij er twee van zijn. Dit houdt onder andere in dat wij mogen jagen met een havik en een slechtvalk.

Dierenwelzijn staat voorop bij onze roofvogelshows

Het welzijn van onze vogels staat zowel bij ons thuis als tijdens de demonstraties op de eerste plaats. Zo staan wij in nauw contact met een gespecialiseerde dierenarts die minimaal 2 keer per jaar al onze vogels bij ons thuis komt controleren. Ook besteden wij tijdens de demonstraties erg veel zorg aan onze vogels en indien nodig worden zij voorzien van water en vervoeren wij ze in een speciaal ingerichte bus.

Onze vogels vliegen met een zender, een kleine antenne van ongeveer 5 gram die wij aan de vogels bevestigen. De vogels ondervinden hier geen hinder van. Mocht het voorkomen dat een vogel onverwachts ergens van schrikt en wegvliegt tijdens de demonstratie, dan kunnen wij deze te allen tijde terugvinden.

Onze roofvogels en uilen zijn speciaal getraind

Voordat onze vogels ingezet worden voor de demonstraties, worden ze speciaal getraind en wordt er gekeken of zij geschikt zijn voor dit werk. Uiteraard mag de vogel niet jagen, mag hij niet bang zijn en het belangrijkste is dat de vogel er geen hekel aan heeft en zichzelf op zijn gemak blijft voelen.

Roofvogels en uilen zijn geen huisdieren

Roofvogels en uilen zijn absoluut geen huisdieren. Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden. Ze vergen een speciale verzorging en voeding. Wij hechten er veel waarde aan om dat duidelijk te maken tijdens onze roofvogeldemonstraties en sporen mensen zeker niet aan tot de aankoop van een roofvogel of uil.

Educatieve roofvogel demonstraties voor jong en oud

Wij vinden het belangrijk om een leuke en educatieve demonstratie te verzorgen voor jong en oud. Met een variatie aan verschillende roofvogels en uilen. Al onze vogels zijn perfect verzorgd en worden allemaal los gevlogen. Ook de benodigde materialen worden goed onderhouden.

Onze valkeniers zijn verzekerd

Veiligheid staat bij ons tijdens de demonstraties hoog in het vaandel. Zowel voor onze vogels, als voor de bezoekers. Tot op heden is er niets gebeurd. Maar wij beschikken wel over de nodige papieren en verzekeringen waar het bij veel organisaties aan ontbreekt.

Heb je een andere vraag over roofvogels en uilen voor onze valkeniers? Bel ons gerust.

Wij helpen JE graag verder
Offerte aanvragen
Telefoon: 06 13179335
E-mail: info@roofvogelsenuilen.nl

Locatie:
Dinteloord
Copyright © 2024 Roofvogels en uilen. All rights reserved.
Website: YZCommunicatie